BAHAN BAHAN
5 tongkol jagung muda (dihiris nipis)
5 ulas bwang merah (ditumbuk)
3 ulas bawang putih (ditumbuk)
300 gram udang basah (di buang kulit)
1 camca lada sulah
1 biji telur
5 camca makan tepung gandum
garam dan perasa secukup rasa
gula sedikit (jika suka)
1 labu bawang besar (dipotong dadu)
sedikit daun sup
sedikit daun bawang
(dihiris halus)
minyak untuk menggoreng.
CARA PENYEDIAAN
1.Masukkan hirisan jagung+bawang merah+bawang putih+udang basah+ bawang besar yang dihiris+ lada sulah.
2.Perasakan dengan garam dan serbuk perasa. Gaul sebati.
3.pecahkan telur dan masukkan hirisan daun bawang dan daun sup.
4.Masukkan tepung gandum.Gaul sebati.
5.Panaskan minyak.Goreng seperti mengoreng cekodok.
No comments:
Post a Comment