BAHAN BAHAN
1 kg daging kambing potong kecik
10 biji bawang merah, dipotong nipis.
3 ulas bawang putih, dipotong nipis
3 sudu besar serbuk kari
5 biji cili padi, dipotong serong
3 helai daun salam
3 helai daun limau purut
Air secukupnya
1 sudu air asam jawa
Garam,gula pasir, serbuk perasa dan kicap manis secukupnya.
CARA PENYEDIAAN
1.Tumis bawang merah, bawang putih, daun salam dan daun limau purut sehingga naik bau.
2.Masukkan daging kambing yang sudah cuci bersih dan dipotong ke dalam tumisan.
3.Masukkan garam, gula serta serbuka kari. Kacau sehingga rata sehingga daging berubah warna menjadi sedikit coklat.
4.Tambahkan sedikit air dan masukkan kicap manis.
5.Gaul lagi sehigga rata, dan biarkan ia meresap.
6. Kemudian masukkan cili padi dan air asam jawa. Kacau lagi hingga sebati dan tunggu sehinga ia empuk dan masak.
7. Biarkan kuahnya surut sedikit dan jika semuanya sudah cukup rasa, daging kambing masak pedas ini bolehlah segera dihidangkan.