BAHAN BAHAN
500 gm lala (ambil isi shj)
5 biji bawang merah (dikisar)
2 ulas bawang putih (dikisar)
1 inci halia (dikisar)
2 sudu makan serbuk kari ikan (dijadikan pes)
1 sudu makan cili kering kisar
1 tangkai daun kari
sedikit air asam jawa
garam dan sedikit gula
CARA MASAK
1. Panaskan sedikit minyak di dlm kuali. Tumis daun kari bersama bahan2 kisar hingga kering.
2. Masukkan pes kari. Masak hingga pecah minyak.Masukkan lala dan sedikit air. Kacau rata2.
3. Masukkan garam, gula dan air asam jawa. Kacau hingga masak.
500 gm lala (ambil isi shj)
5 biji bawang merah (dikisar)
2 ulas bawang putih (dikisar)
1 inci halia (dikisar)
2 sudu makan serbuk kari ikan (dijadikan pes)
1 sudu makan cili kering kisar
1 tangkai daun kari
sedikit air asam jawa
garam dan sedikit gula
CARA MASAK
1. Panaskan sedikit minyak di dlm kuali. Tumis daun kari bersama bahan2 kisar hingga kering.
2. Masukkan pes kari. Masak hingga pecah minyak.Masukkan lala dan sedikit air. Kacau rata2.
3. Masukkan garam, gula dan air asam jawa. Kacau hingga masak.
No comments:
Post a Comment