BAHAN BAHAN
1/2kg daging
1bji bwang besar
3ulas bwg putih*
3ulas bwg merah*
Halia sikit*
Rempah kari daging, serbuk cabai, serbuk jintan
manis (buh agk2 ja..)
2 btg serai (dtitik)
Sos tiram
Lada hitam (dtumbuk kasar)
1 kiub lembu (ikt nk buh@tak)
Hiasan ikut nk buh kcg buncis, ubi kentang
CARA CARA
1. Daging rebus n garam ckt&asam kping 2..ni sukatan sya bt.. sya rebus
half ja.. sbb nk dging tu dlm pink2, berjus.. toskan, tp air dging tu jgn
buang.. dging hiris lawan arah..
2. Bahan
bahan yg brtnda* dtmbuk
3.kmudian
pnaskn mnyk.. sya gorg blk dging td bg msak ckt,kmudian msukkn bwg besar,serai
dtitik,bhan2 dtmbuk.. dh naik bau, msukkn agk2 ja srbuk cili, kari dging,
jintan manis, serbuk kunyit... tumis bg rempah naik bau, msukkn sos tiram,kiub
lembu,garam sdikit..
4. then
msukkn air rbusan dging td.. biarkn smpai dging msak&air kering ckt.. pas
tu leh la mskkn kcg buncis, ubi kentang yg dh dgorg, cili hidup,lada htam yg
dtmbuk kasar ckt... ikut nk kering@bsah dging tu.. sya agk2 ja lau msak
No comments:
Post a Comment