BAHAN BAHAN
1bj Bawang Besar*
2ulas Bawang Putih*
1in Halia*
2sb Cili Kisar (nak pedas letak lebih)
Kisar bahan bertanda * dan tumis bersama cili kisar sehingga pecah minyak
2sb Sos Tomato
4sb Sos Cili
Air asam jawa
Garam
Gula
Masukkan sos tomato, sos cili, garam, gula & air asam jawa
300-400g Lala
1/2bj Bawang Besar (hiris bulat)
Air
Masukkan lala, bawang besar & air jika perlu. Masak sehingga lala masak. Sesuaikan rasa pedas, masam, manis. Kemudian boleh angkat
1bj Bawang Besar*
2ulas Bawang Putih*
1in Halia*
2sb Cili Kisar (nak pedas letak lebih)
Kisar bahan bertanda * dan tumis bersama cili kisar sehingga pecah minyak
2sb Sos Tomato
4sb Sos Cili
Air asam jawa
Garam
Gula
Masukkan sos tomato, sos cili, garam, gula & air asam jawa
300-400g Lala
1/2bj Bawang Besar (hiris bulat)
Air
Masukkan lala, bawang besar & air jika perlu. Masak sehingga lala masak. Sesuaikan rasa pedas, masam, manis. Kemudian boleh angkat
No comments:
Post a Comment