Sunday, 22 September 2019

BISKUT KACANG MAZOLA

BAHAN BAHAN
1kg Tepong Gandum
500gm Kacang Tanah Kisar
2 cawan Gula Icing
1Sudu Besar Garam Halus
Minyak Mazola...
(kalau Mazola Tak Ada Minyak Jagung Pun Ok)

Telur Kuning Untuk Sapu Atas

PROSES PENYEDIAAN
Masukkan Tepung Gandum dan Kacang Tanah Gaul Rata, Masukkan Garam Gaul Rata, Masuk Gula Gaul Rata... Akhir Masukkan Minyak Mazola  Agak2 Ya
Adun Hingga Menjadi Dough Dan Tidak Melekat Di Tapak Tangan

Nak Cetak/ Bulat Cinta Rasa Sendiri

Akhirnya Baru Sapu Kuning Telur Atas Nya

Bakar Hingga Masak...
Kepanasan Tergantung Ketuhar Masing2

No comments:

Post a Comment