Ikan Duri merupakan spesies ikan air tawar atau laut yang terdiri dari 3 spesies iaitu Ikan Duri Kuala Arius tenuispinis, Ikan Duri Laut Arius thalassinus, Ikan Duri Laut Arius sumatranus
BAHAN BAHAN- 1 Ekor keli | lumur, basuh dengan air asam untuk hilangkan hanyir
- 2 biji bawang besar | hiris bulat
- 2 keping asam keping
- 1 sudu gula |secukup rasa
- 1 cubit garam | secukup rasa
BAHAN KISAR:
- 2 biji bawang besar
- 4 biji bawang putih
- 1 genggam cili padi | ikut citarasa
PROSES PENYEDIAAN
- Gaulkan keli dengan kunyit dan garam. Goreng hingga ikan masak. Ketepikan
- Kisar halus bahan kisar dengan sedikit air.
- Panaskan minyak kemudian tumis bahan kisar. Tumis sehingga pecah minyak
No comments:
Post a Comment