BAHAN BAHAN
1 pack mee kuning
Isi ayam potong kecil ( ambil bhagian
kepak,peha n campur sikit dada)
Daun kucai
1 biji buah tomato - potong kasar
8-9 ulas bawang putih – ditumbuk
Segenggam cili kering ( potong , rendam ,
kisar (time kisar letak air lebih sikit)
Kicap manis mudi
1 sudu besar garam -5 sudu besar gula
5 sudu besar minyak masak
CARA CARA:
Tumis bawang putih yang ditumbuk sehingga wangi.
pastu masukkan ayam.
goreng kejap bg isi ayam nampak putih .
lepas tu boleh la Masukkan cili kering yg dkisar td, lepastu boleh terus masuk
gula ,garam, kicap. nak bg warna cantik kicap jgn kedekut sngt
tunggu smpai mndidih , n nampk mcm pekat dah,
rasa sikit ok x.lepastu Masukkan mee dan gaul sebati.
jgn tinggal me tu.. gaul ja dia smpai agak2
bersalut dah ..n kuah agak2 nak kering tu.. lepaskan tomato n daun kucai yg dh
di potong tu... gaul dlm 2 minit... tutup api.. dan siap
No comments:
Post a Comment