BISKUT
Biskut ialah sejenis kuih kering yang dibakar, biasanya leper, nipis, dan
rangup dimakan. Biskut ialah istilah yang biasanya digunakan untuk pelbagai
produk makanan dibakar yang berasaskan tepung. Istilah ini digunakan untuk dua
produk yang berbeza di Amerika Utara, Negara-Negara Komanwel dan Eropah. Untuk
senarai jenis, sila lihat senarai biskut.
BAHAN BAHAN
200
gm mentega
90
gm gula halus
300
gm tepung gandum
1
camca teh esen strawberi
1
sudu besar badam tumbuk
Sedikit
kelapa kering dicampur pewarna merah
Badam
untuk inti
CARA PENYEDIAAN
Pukul
mentega bersama gula dan esen strawberi.
Masukkan tepung dan badam tumbuk. Gaul rata.
Bentukkan
adunan seperti buah strawberi. Bubuh sebiji badam di dalamnya.
Golekkan
pada kelapa berwarna merah. Kemudian, bakar selama 20 minit.
No comments:
Post a Comment