Wednesday, 27 December 2017

RESEPI BISKUT STRAWBERY

BISKUT
Biskut ialah sejenis kuih kering yang dibakar, biasanya leper, nipis, dan rangup dimakan. Biskut ialah istilah yang biasanya digunakan untuk pelbagai produk makanan dibakar yang berasaskan tepung. Istilah ini digunakan untuk dua produk yang berbeza di Amerika Utara, Negara-Negara Komanwel dan Eropah. Untuk senarai jenis, sila lihat senarai biskut.

BAHAN BAHAN
200 gm mentega
90 gm gula halus
300 gm tepung gandum
1 camca teh esen strawberi       
1 sudu besar badam tumbuk
Sedikit kelapa kering dicampur pewarna merah
Badam untuk inti

CARA PENYEDIAAN
Pukul mentega bersama gula dan esen strawberi.  Masukkan tepung dan badam tumbuk. Gaul rata.

Bentukkan adunan seperti buah strawberi. Bubuh sebiji badam di dalamnya.


Golekkan pada kelapa berwarna merah. Kemudian, bakar selama 20 minit.

No comments:

Post a Comment