BAHAN BAHAN
¼
cawan mentega tanpa garam
¼
cawan marjerin
1
cawan gula perang
1
biji telur ayam
½
camca teh esen vanila
1
cawan kacang hazel, ditumbuk halus
1
¼ cawan tepung serba guna - diayak bersama
Sedikit
garam - diayak bersama
¼
teh serbuk penaik - diayak bersama
CARA PENYEDIAAN
Pukul
mentega bersama marjerin dan gula perang hingga kembang. Masukkan telur dan
esen vanila. Gaul rata. Masukkan bahan-bahan diayak bersama dan kacang hazel.
Gaul
hingga sebati. Lengser dulang bakar dengan sedikit mentega dan susun adunan
menggunakan camca teh.
Jarakkan
adunan 5 cm di antara satu sama lain. Hiaskan kacang hazel di atas biskut.
Kemudian bakar 15 minit pada suhu 170'C. Biskut ini mudah kembang ketika bakar.
No comments:
Post a Comment