BISKUT
Biskut ialah sejenis kuih kering yang dibakar, biasanya leper, nipis, dan
rangup dimakan. Biskut ialah istilah yang biasanya digunakan untuk pelbagai
produk makanan dibakar yang berasaskan tepung. Istilah ini digunakan untuk dua
produk yang berbeza di Amerika Utara, Negara-Negara Komanwel dan Eropah. Untuk
senarai jenis, sila lihat senarai biskut.
BAHAN BAHAN
1
cawan tepung gandum
1
cawan tepung jagung
½
cawan gula halus
marjerin
secukupnya
3
camca besar susu manis
sedikit
esen
pewarna
/ koko
CARA PENYEDIAAN
Gaulkan
tepung gandum,tepung jagung & gula halus,ratakan.Kemudian masukkan marjerin
sedikit-sedikit hingga elok bancuhkan.
Bubuhkan
susu & ratakan. Bahagi kpd 2 bahagian.1 warnakan, masukkan dlm
acuan,terap,potong & bakar.
No comments:
Post a Comment