Wednesday, 27 December 2017

RESEPI BISKUT KEDUT

BISKUT
Biskut ialah sejenis kuih kering yang dibakar, biasanya leper, nipis, dan rangup dimakan. Biskut ialah istilah yang biasanya digunakan untuk pelbagai produk makanan dibakar yang berasaskan tepung. Istilah ini digunakan untuk dua produk yang berbeza di Amerika Utara, Negara-Negara Komanwel dan Eropah. Untuk senarai jenis, sila lihat senarai biskut.
BAHAN BAHAN
1 cawan tepung gandum
1 cawan tepung jagung
½ cawan gula halus
marjerin secukupnya
3 camca besar susu manis
sedikit esen
pewarna / koko

CARA PENYEDIAAN

Gaulkan tepung gandum,tepung jagung & gula halus,ratakan.Kemudian masukkan marjerin sedikit-sedikit hingga elok bancuhkan.


Bubuhkan susu & ratakan. Bahagi kpd 2 bahagian.1 warnakan, masukkan dlm acuan,terap,potong & bakar.

No comments:

Post a Comment