Makanan Eropah, atau kadang-kala Makanan Barat, merupakan istilah am yang merujuk kepada makanan Eropah dan dunia Barat yang lain. Makanan Eropah atau Barat termasuklah Eropah yang merangkumi (bergantung kepada takrifan) Russia, begitu juga makanan asli Amerika Utara, Australasia, Oceania, dan Amerika Latin, yang terbit dari pengaruh besar oleh penjajah atau peneroka Eropah ke kawasan itu. Istilah ini digunakan oleh masyarakat Asia Timur untuk membezakan gaya memasak Asia. (Ini adalah perbandingan kepada masyarakat Barat yang memanggil makanan dari Asia Timur sebagai makanan Asia.) Apabila digunakan oleh orang Barat, istilah itu kadag kala dirujuk sebagai makanan kontinental atau lebih terperinci mengikut tempat makanan itu, seperti Makanan Perancis.
BAHAN BAHAN
- 1 tin sos Prego cheese herb
- Spaghetti
- 4 ulas Bawang putih
- 1 biji bawang kecil
- 2 sudu besar buttercup
- 1 carrot
- 1 tin cendawan
- 4 sosej
- 1 keping cheesedale
LANGKAH PENYEDIAAN
- Rebus spaghetti selama 11mint tos dan ketepikan
- Cairkan buttercup masukan bawang putih dan kecil.tumis sehingga naik bau.
- Masukan carrot.masukan sos Prego dan tambahkan 1 tin air bersama sos Prego tadi..kacau...biarkan ia mendidih sedikit.
- Masukan cendawan dan sosej...tambahkan sedikit perasa cukup rasa...
- Akhir sekali masukan sekeping cheesedale kacau² siap untuk d hidang bersama spaghetti tadi
No comments:
Post a Comment