BAHAN-BAHAN
500 gm daging
Landak dipotong nipis dan di rebus
dengan pewarna merah hingga lembut
1 biji bawang
besar ~ di hiris
1 biji
capsicum hijau ~ di potong
1 cm halia ~
di ketuk
2 ulas bawang
putih ~ di ketuk
2 sudu besar
sos cili
2 sudu besar
sos tomato
2 sudu besar
sos tiram
garam secukup
rasa
HIASAN
daun sup
daun bawang
kacang buncis
CARA PENYEDIAAN
1. Panaskan minyak
dan tumiskan bawang besar, bawang putih dan halia hingga harum. Masukkan cili
sos, tomato sos dan sos tiram
2. Jika
terlalu kering tambahkan air rebusan daging. Perasakan dengan garam
3. Masukkan
daging rebus dan biarkan merenih dan kuah sedikit pekat
4. Akhir sekali
masukkan capsicum, kacang buncis, daun sup dan daun bawang
Angkat dan
sedia dihidangkan
No comments:
Post a Comment