BAHAN-BAHAN
Daging landak
(dipotong dan dibersihkan)
Bawang merah
(dihiris)
Bawang putih
(dihiris)
Halia
(dihiris)
Kulit kayu
manis
Serbuk kunyit
Cili merah
(dihiris)
Garam secukup
rasa
Air secukupnya
Minyak untuk
menumis
CARA MASAK
Panaskan
minyak.Tumiskan bawang merah, bawang putih, halia dan kulit kayu manis, Masukkan serbuk kunyit, Masukkan daging.Kacau seketika.
Masukkan air
secukupnya... Nak kuah lebih, masukkan lebih banyak air.Masak hingga daging
empuk.Masukkan garam secukup rasa.
Masukkan
hirisan cili merah.Kalau ada bawang besar boleh masukkan sekali, tapi saya tak
masukkan sebab takda. Kacau rata.
bolehlah
diangkat dan dihidangkan.
No comments:
Post a Comment